Löpning har många fördelar! Det är en träningsform som ger både fysisk och psykisk styrka och är dessutom en utmärkt metod att komma i form på både för plånboken och tidsschemat. Vissa människor har ett så hektiskt liv att de inte hinner åka iväg till ett gym flera gånger i veckan och då passar löpning fantastiskt bra; allt man behöver göra är att sätta på sig löparskorna och öppna dörren. Även om man bor mitt i storstaden så finns det alltid en park i närheten.

Skorna är det enda man egentligen behöver för att springa men detta är en så viktig del att man måste vara beredd på att spendera en respektabel summa. Bra löparskor kostar minst en tusenlapp men om man jämför denna kostnad med att gå på gym så är det egentligen inte speciellt mycket. Det är dock en absolut nödvändig investering då fel skor kan resultera i svåra skador och slitning av leder och knän.

De bästa skorna är de som man genomgår en regelrätt löp-undersökning för. De större sportaffärer är utrustade men löpmaskiner och sensorer man står på så att de anställda kan se hur man springer och var på foten man lägger det mesta av sin kroppsvikt. De ställer också frågor om hur ofta man planerar att springa och vad för slags underlag man framförallt kommer att löpa på, som till exempel asfalt eller skogsstigar.

Förutom skorna är det också en god idé att satsa på lite åtsittande träningskläder. Visst kan man springa i pösiga kläder också men det känns inte lika smidigt och lätt när man springer. Istället får åtsittande tights och tröjor det att kännas som att man springer med vinden och att inga eventuella fettvalkar på kroppen skumpar runt för mycket. För kvinnor kan en bra sportbehå också göra stor skillnad på löpningen.

Ett bra pannband kan förhindra att svett hamnar i ögonen – det kan svida rejält. Vissa människor föredrar att springa med en cool bandana eller sportluva istället men de flesta löpare är överens om att det är skönt att ha något som förhindrar svettdropparna. Andra föredrar att springa med en mindre handduk runt nacken som man lätt kan torka pannan med – prova dig fram och se vad som passar dig bäst; här finns det inga måsten eller regler.

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 2742
youplay