När man väl är utrustad med löpträningens absoluta måste: ett bra par löparskor, liksom kläder som man tycker att det är skönt att springa i som tights, åtsittande jackor eller tröjor, pannband eller mössa, så kan man efter ett tag uppleva att man vill bättra på sin utrustning. Man har ju alla de grundläggande sakerna men kanske är det så att man behöver motivera sig lite eller hitta ett bra sätt att dokumentera sina rundor.

Här kommer teknologin in på ett underbart sätt och om man inte drar sig för att involvera teknikens under så kan man hitta en stor källa till inspiration att springa både på nätet och i fysisk form. Vissa av dessa saker är gratis medan andra kostar lite extra, men oavsett så kan de göra löparlivet roligare och intressanta och många människor upplever att de gör en avgörande skillnad för att man skall springa konsekvent och regelbundet. Ett bra betalsätt för att få ut mer av sin träning och känna sig eggad är så kallade träningsklockor som följer ens rörelser och puls liksom var man befinner sig.

Träningsklockor

Det finns många olika typer av klockor och armband för löpare och bland de populäraste är Fitbit från Garmin men det finns ett enormt utbud. Tanken bakom dessa är att man laddar ner ett tillhörande program så att klockan sedan kan mäta dina träningsresultat som till exempel antal steg, hastighet, höjdnivåer och puls. Ju fler funktioner desto dyrare blir klockorna men många löpare tycker att detta är ett utmärkt sätt att hålla koll på sin träning. Man blir motiverad att fortsätta och många av dessa program ger en virtuella medaljer som till exempel olika sträckor man avklarat eller antal aktiva timmar under en vecka. Ett kul och motiverande tillbehör för alla åldrar och människotyper!

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 2904
youplay