Att löpträna är otroligt populärt och det är inte så konstigt, löpning är en nästan oslagbar motionsform när det kommer till enkelheten. Få sporter är så enkla att utöva som löpning – det krävs ingen dyr utrustning eller omfattande planering utan det är i princip bara att snöra på sig skorna och bege sig ut på en tur, vart man än befinner sig. Det är en effektiv träningsform där man både kan ta ut sig rejält samtidigt som man ibland kan välja att ta en lugnare tur och bara komma ut och få frisk luft. Inte nog med att det är ett enkelt sätt att träna på, det är också en träningsform som ger en massa positiva effekter efteråt. Man får ett starkare immunförsvar, en starkare kropp, förbättrad lungkapacitet och man minskar risken för att bli överviktig. Dessutom blir man mindre känslig för humörsvängningar och sover bättre efter ett ordentligt löp-pass.

Inspireras av proffs

Det låter enkelt att bara sätta igång och springa, men om man är nybörjare är det inte alltid så lätt som inbitna löpare får det att låta. Alla är vi nybörjare någon gång och särskilt i början kan det kännas motigt och svårt att hålla igång med motivationen. Man kanske inte alls får de resultat man hade väntat sig när man började träna och tappar lusten. Det kan också vara så att man inte tidigare fått chansen att träna löpning, till exempel om man är nyanländ. Det är då man har stor nytta av att få springa med någon som är erfaren och som kan introducera en för löpning. I Falköping ges barn och ungdomar som inte tidigare kommit i kontakt med löpning möjlighet att löpträna med proffs. Det är Sports för you som tillsammans med Fritidsbanken och Falköpings FIK har gjort satsningen “Spring med Dahir”, där de får chansen att hitta löpglädjen tillsammans med ett proffs. Dahir Hassan är utbildad instruktör och en erfaren, meriterad löpare på framförallt medeldistans.

Program för att komma igång

När man bestämt sig för att det är dags att komma igång med löpningen kan det vara bra att hitta ett program att följa. Detta är bra för att minska risken för skador eller att man tappar intresset på grund av att man går ut för hårt i början. Det finns gott om olika program för hur man kommer gång, allt ifrån hur man ska göra för att orka springa sina första fem kilometer till hur man genomför sitt första maraton. Oavsett vad man är ute efter för typ av program kan man garanterat hitta ett som passar ens mål. För att hålla koll på sitt träningsprogram när man hittat ett passande kan det vara en bra idé att skriva ut det så att man har det tillgängligt på papper. inklclub rabattkod ger väldigt bra priser på bläckpatroner och toners vilket passar perfekt när man behöver skriva ut mycket papper.

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 1052
youplay