En stor trend inom löpning idag är så kallade runstreaks där man utmanar sig själv, och ibland andra, att springa ett visst antal dagar. Det vanligaste är en hundradagars-utmaning och det enda kravet för att man skall vara med om detta är att man springer varje dag. Det kan handla om tio minuter eller flera timmar; så länge du springer varje dag är streaket fortfarande igång.

Läkare brukar inte rekommendera att man hårdtränar varje dag så för att vara med om en utmaning av detta slag gäller det att man tar ansvar för sin träning. Varva mellan korta och långa pass, se till att värma upp ordentligt och håll ordning på kostvanorna.

Resultaten av ett streak brukar vara att man blir nästintill beroende av att springa, att man går ner i vikt men också, framförallt, att man blir allmänt starkare. Vill du göra ett streak på egen hand kan du lägga ut dina dagliga löparrundor i sociala media för att bli påhejad eller varför inte göra det för ett välgörande ändamål? På så sätt får även andra glädje av din löpning och du kommer att må jättebra både fysiskt och psykiskt!

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 3074
youplay