Det kan vara svårt att hålla sig i form medan barnen är små, vare sig du är en mamma som fött barn eller en pappa som tar sitt naturliga ansvar för familjen. När barnen är små händer det nästan alltid något och det kan vara svårt att orka löpträna. Men med smarta knep kan du hålla dig i någorlunda form!

Barnvagnen

Det viktigaste är att du rör på dig, inte nödvändigtvis att du hinner löpa en bana eller träna några intervaller. Ett bra sätt att komma ut tillsammans med ditt lilla barn är med barnvagnen! Du kan ta en lång, rask promenad samtidigt som den lilla sover. Det finns också barnvagnar som du kan löpa med. Om du söker en bra och genomtänkt barnvagn erbjuder Stokke allt som du behöver, och inte bara smarta barnvagnar, utan också Trip Trapp barnstolar – bra köksstolar som barnen kan växa i. Om du har en bra barnvagn kan du både gå och jogga – under föräldraledigheten.

Planera

För att verkligen träna behöver du göra ett val och planera in träningen som en del av din vecka – förutsatt att det fungerar med resten av familjen. Om ni är två föräldrar som båda vill motionera, kan ni antingen turas om att vara hemma med barnen en eller två kvällar i veckan, eller så fixar ni barnvakt och tränar tillsammans – vilket också är ett bra sätt att få umgås och arbeta på er relation.

Lagom är bäst

Medan barnen är små måste de och familjelivet komma i första hand. Även om det är lockande att anmäla sig till nästa Stockholm maraton, så kan det vara klokare att vänta med ett större lopp ett par år. Det finns löplopp, som Tjejmilen och Blodomloppet, där du kan gå eller löpa med barnvagnen – lätta lopp som inte kräver så mycket träningen innan.

Det kan också vara klokt att låta vardagen stå i vägen för träningen ibland. Du får inte tappa träningen, men låt familjen komma först. Planera inte heller in för mycket träning som kräver särskilda tider eller miljöer – visst är det bra att träna intervaller med kompisarna, men inte varje vecka.

Vardagsmotion

Även vardagsmotion bygger upp. Om du inte kan komma ut på ett långpass under lördagen, kan ni istället ta en lång promenad i skogen, grilla korv och klättra över stenar och andra passande äventyr. Ju mer rörelse du kan få in i vardagen, desto bättre kommer din kropp att må, även om den inte är i maratonform. Du kan tänka att under småbarnsåren är löpträningen till för att minska stress och förebygga kroppens förfall, som bilringar, och att målet är att en dag kunna ta tag i träningen på riktigt. Det är roligt att löpa ett lopp, men ännu roligare att löpa loppet och ha dina barn som ivrigt väntar på dig i målet!

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 2131
youplay