Det finns många saker som man bör tänka på när man håller på med löpning. En viktig sak är att man måste komma ihåg att återhämtning är minst lika viktig som själva träningen. Därför ska man försöka att se till att man ha en bra balans av dem båda, träning och återhämtning. För en del handlar dock löpning om att hitta inre ro och de menar att de kopplar av när de springer. Och det här är såklart väldigt individuellt och inget fel med att känna så, men trots det så kommer kroppen behöva vila för att återhämta sig och i det här inlägget kommer du få exempel på några saker som kan hjälpa dig att koppla av lite extra. Det kan handla om att köpa sexleksaker eller kanske unna sig en massage någon gång då och då.

Avslappning är viktigt för att musklerna ska återhämta sig

Det är viktigt att man stretchar efter att man har tränat om man vill uppnå maximal nytta av sin träning och kunna utvecklas i ett snabbare tempo. Men ibland kan det vara svårt att vet hur man ska stretcha för att man ska komma åt alla muskelgruppen, så då kan man antingen gå till en massör som hjälper en eller så kan man gå till en sjukgymnast som kan ge tips och idéer på sätt som man kan stretcha på. Sedan finns det såklart många personliga tränare som också kan hjälpa till. I vissa fall kan det vara bra att ta hjälp av en personlig tränare om man känner att man kanske inte längre utvecklas inom löpning. Det händer de flesta ibland och när man kör fast kan det vara svårt att veta vad det är som gör att man inte längre kommer framåt i sin träning. Då handlar det ofta om att man måste göra förändringar i sin träning. Till exempel kanske man måste börja köra intervaller istället för att springa längre och snabbare.

Drick mycket vatten

Det här är väldigt vanligt och det är nog ingen som undgått att höra att man måste dricka ordentligt med vatten när man tränar. Men det många inte vet är att det är lika viktigt att dricka innan ett träningspass som det är att dricka under och efter ett. Därför kan det vara bra om man har med sig en vattenflaska under dagen som man dricker ur. Beroende på flaskans storlek kan man sätta ut ett mål på hur många gånger man ska behöva fylla på den och dricka upp för att man ska nå dagens mål. Utan tillräckligt med vätska i kroppen är det lätt hänt att man skadar sig eller inte uppnår sin fulla potential när det kommer till träning.

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 2098
youplay