Att man behöver röra på sig vet de flesta. Vi lever i dag i en värld som gör att vi blir mer stillasittande än vad som kanske är bra för oss. Det finns många lösningar på detta, och många redskap för att vi enklare och smidigare ska kunna få motion dagligen. Genomsnittligen behöver vuxna människor röra på sig 30 minuter varje dag, och ett enkelt sätt är att ta sig ut på lunchrasten eller efter jobbet för att få en promenad. Men eftersom tiden ofta är knapp och vi kanske har blivit mer bekväma av oss så är det inte alltid så enkelt som det låter. För att maxa sina möjligheter ännu mer och för att kunna hitta fler möjligheter om vädret är dåligt eller om man har en del och göra är att investera i ett löpband. Då har du möjlighet att få din dagliga motion utan att behöva lämna hemmet!

Är allt bara bra med löpband?

Löpband har ju såklart enormt med fördelar. Regnar det ute ä det ju toppen med ett löpband hemma. Tycker man att det är ganska segt att trampa på löpband så kan man alltid följa ett favoritprogram på TV under tiden. Dagens löpband är också väldigt moderna och du får flertalet funktioner för att du ska kunna anpassa din träning efter behov. Tränar du inför ett lopp så är löpband också ett bra verktyg för att du ska kunna förbättra din fysik och din tid innan. Visste du förresten att nordiska rekordet på ett löpband siktas på att tas av en man som heter Martin Sharp? Han har tidigare gått 122 km i sträck på sitt löpband men siktar nu på att slå rekord med 13 mil på 12 timmar. Så långt är såklart inte vanligt och det räcker med att man promenerar lite varje dag för att det ska ha god effekt på kroppen. Nackdelarna med löpbanden är inte många, men att missa naturen och den friska luften som man får del av om man promenerar eller springer ute är ändå en riktig nackdel.

Löpning på gymmet

Såklart tillgår de flesta gym olika löpband. Dessa är oftast mer bastanta och har fler funktioner än löpbanden som man kan köpa hem. Så om du verkligen satsar på löpning eller promenader i olika utföranden så rekommenderas det är du testar banden på gymmet. Du behöver inte mycket utrustning för detta och en tygkasse som är smidig att ta med räcker gott och väl för att du ska få plats med en vattenflaska och löparskor. För bra skor, det är nästan det allra viktigaste när du använder löpband! Ett tips för att orka sig iväg till gymmet och behålla motivationen är att ta med en vän som du kan utmana. Det finns massor med olika möjligheter som intervaller, eller gå i hög lutning under en bestämd tid. Det är riktigt jobbigt, men ger en toppenkänsla när passet är slut! Så oavsett om du har ont om tid, eller bara tycker det är trist, så köp ett löpband, eller utnyttja det på gymmet. Du kanske blir nästa att slå rekord.

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 892
youplay