Stillasittande hör till en av de värsta sakerna man kan göra och det gäller både den rent fysiska akten av att inte röra på sig som den metaforiska, där ingenting händer vad gäller tankar och kreativitet. Vi människor är byggda för att vara aktiva men också att vara nyfikna. Hade det inte varit så hade vi förmodligen fortfarande suttit kvar i grottorna eller inte längre existerat över huvud taget.

Som företag är det rentav katastrofalt om båda formerna av stillasittande råder och därför gäller det att hitta sätt att få fart på sig själv och medarbetarna. Ett ypperligt sådant är genom löpning då det är en relativt enkel aktivitet som alla kan syssla med, samtidigt som man kan marknadsföra sig själv genom olika profilprodukter som kan användas under träning och lopp: t-shirts och snygga Mössor med tryck, väskor och vattenflaskor etc. Allteftersom konditionen och styrkan stigar får allas hjärnor och energi en rejäl kick, och man kan anmäla sig till olika lopp runtom i landet som både en morot och ett effektivt sätt att marknadsföra sig själv på.

Att komma igång

Har du många anställda finns det säkert redan flera personer som redan håller på med löpning, men oavsett om så är fallet eller inte är det alltid bäst att börja med en professionell PT som kan instruera alla inblandade. På så sätt kan alla snabbt få in rätt teknik och

undvika vanliga nybörjarmisstag som att börja för snabbt, ha fel skor på sig eller att sätta i hälen när man springer. Du vill ju att alla skall komma i form, inte att de ska skada sig! En PT kan också ge bra råd när det kommer till kost och stretching and brukar i allmänhet vara skickliga på att motivera och pusha på lite när det behövs.

Gör det till ett event

När alla har kommit in i en bra löprutin kan det vara dags att planera ett event som involverar att springa. Runtom i Sverige arrangeras det massor av olika events, både för företag och privatpersoner, där man kan springa allt från kortare distanser till regelrätta marathonlopp. Känn av med medarbetarna vad som skulle passa dem bäst, och se sedan till att de alla är klädda i företagets kläder när den stora dagen kommer.

Man kan också anordna ett eget löparevent dit man bjuder in andra att delta. Kanske en särskild fråga ligger nära om hjärtat så att man kan göra loppet till en välgörenhetsinsats, eller vill man göra det till en kul fest där man kan dela ut sina produkter och på så sätt göra bra reklam för sitt företag?

Slutresultatet av det hela, oavsett hur man lägger upp det, är att man får ett friskare företag både vad gäller muskler i ben och hjärna. Det kan man aldrig bli en förlorare på!

Author maximillian
Published
Categories Sport
Views 1911
youplay